New year resolutions

Pozdrav dragi moji,

Nadam se da ste spremni ispratiti 2017. godinu i da ćete u dobrom raspoloženju i sa dragim ljudima dočekati 2018.

Želim da se zahvalim svima koji su uz mene od prvog blog posta koji je također produkt ove divne 2017.godine. Blog je nastao iz moje želje da dijelim sa vama stvari koje mene vesele, i iznimno sam sretna kada vidim da i vi u tome pronalazite neku vrijednost za sebe. Hvala svima koji lajkate, komentarišete i sugerišete, dijelite sadržaj kako bi dospio do što većeg broja ljudi.

Mogu reći da nisam osoba koja pravi bilo kakve spiskove novogodišnjih odluka, jer smatram da su odluke lako izvodive kada smo mi spremni da se mijenjamo. A spremnost ne može isforsirati nikakav spisak ili datum. Spremnost osjetimo.

Ako bih trebala izdvojiti jedan savjet, a da je univerzalan i koji nam svima može biti od koristi u 2018. onda je to savjet koji je u nazivu ovog kafića: “Carpe diem”.

Carpe diem je latinska izreka čiji doslovni prijevod jest iskoristi dan.

Cijeli stih Horacijevih Oda u izvorniku glasi:

carpe diem quam minimum credula postero

Značenje bi joj bilo:

Što možeš učiniti danas, ne ostavljaj za sutra, odnosno dok možeš čini dobro jer sutra može biti prekasno.

I stvarno, kada se vodimo time, nije važno čime se bavimo, čemu težimo i kakve snove sanjamo, sigurna sam da ćemo napraviti rezultat. Jer, svi mi znamo kakav je osjećaj kada nam je dan neproduktivan, ili kada odgađamo stvari. Puno neproduktivnih dana daje neproduktivnu godinu i posljedično neproduktivan život ispunjen nezadovoljstvom. Budite i sa svojim bližnjima danas, jer sutra može biti prekasno.

Ovaj put “odlučite” da prihvatite sebe baš kakvi ste. Jer zavolimo li se tačno kakvi smo sada, to postaje naša najbolja životna odluka, koja nas vodi i do najbolje verzije nas. Kad volimo sebe želimo da rastemo i napredujemo.

Zaista sam zahvalna na svemu što mi je 2017. godina pružila. Zahvalna sam što sam spoznala i osjetila na svojoj koži da kada mijenjaš sebe, mijenjaju se životne okolnosti oko tebe, jer naš unutrašnji i vanjski svijet se uvijek poklapaju.

U 2018. me čekaju dvije krupne životne promjene kojima se s nestrpljenjem radujem.

S radošću moram najaviti i novi izgled i dizajn bloga u Novoj godini, što me posebno veseli.

Za kraj, u Novoj godini želim da vam poželim sve ono što želim i sebi. Zaista se nadam da ćemo za tačno godinu dana biti ponosni na ono što smo u međuvremenu postali. ♥️

 

Kaput i hlače: Zara

Majica: no name/second hand

Patike: www.janiko.de

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *