Autumn inspiration

Šta nas to tjera da zavidimo? Da se poredimo? Da smo nezadovoljni? Da idealiziramo tuđe živote? Da svoj ne cijenimo? Da nismo zahvalni? Da sebe suštinski ne prihvatamo, sa svim vrlinama i manama? Da to maskiramo tako što druge ogovaramo, tražimo opravdanje zašto oni ne valjaju, a mi valjamo? Zašto želimo biti u pravu? Zašto sudimo?

Zašto smo mirni samo kad je ego nahranjen? Zašto smo fokusirani na posljedice, a ne na uzroke svoje nesreće.

Šta je to u nama? Zašto pričamo da smo dobri, a oči nam zinu na svaki trač?

Zašto brinemo brigu o tome ko koliko i na šta troši svoj zarađeni novac? Zašto trošimo energiju uopšte razmišljajući o drugima. A lijeni smo tu energiju potrošiti da postanemo najbolja verzija sebe?

Lijeni smo sami sa sobom porazgovarati? A kamoli se disciplinovati i grabiti hrabro prema svojim snovima? I onda ne volimo svoj život, a još manje druge ljude?

Zašto nam je teško biti iskren prema sebi?

Zašto je teško neke stvari i priznati? Zašto smo ubijeđeni da mi ne možemo biti/imati/postati ono što želimo? Da li nas to frustrira, pa postajemo zajedljivi? Zašto je teško reći : “Lijepa si, uspješna si!”, kada to primijetiš?

Zašto ne shvatamo da to što osjećamo ne šteti drugima nego nama? Da se naše misli nama vraćaju u drugom obliku, kroz druge ljude? Ne možeš od drugoga nikad oteti. Svako svoje nosi sa sobom. I valjda je to jedina pravda na ovom svijetu. I ne možeš imati dok ne postaneš sposoban iskreno se radovati sreći drugih ljudi.

Ko doživi, shvati to. Jer svi smo mi povezani, na nefizičkom nivou, kao prsti jedne šake. Kako može palac željeti zlo kažiprstu, a da sam sebe ne povrijeđuje? Razmislite malo.

Jakna: Zara

Džemper: Waikiki

Hlače: Newyorker

Čizme: Baldinini (Gema Sarajevo)

Kajš: Instagram stranica @garderoba_chic_

Torba: Instagram stranica @lybka__

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *